Bedste køkkenmaskiner (November 2017)

Find de køkkenmaskiner der klarer sig bedst i test og får de bedste anmeldelser.

98
#1
Kenwood Major KMM020
Røremaskine
"Testvinder" - ETM TestMagazin
✓ 4.8 ud af 5 (106 brugere)
kr 5.299
Se forhandlere »
96
#2
Ankarsrum Assistent AKM 6290
Røremaskine
✓ 5.0 ud af 5 (28 brugere)
kr 4.990
Se forhandlere »
96
#3
Bjørn Teddy
Røremaskine
"Testvinder" - Tænk.dk
✓ 4.9 ud af 5 (15 brugere)
Black Friday pris
6916 kr 6.191
Se forhandlere »
94
#4
KitchenAid Artisan
Røremaskine
"Testvinder" - ETM Testmagazin
✓ 4.6 ud af 5 (8206 brugere)
kr 4.499
Se forhandlere »
94
#5
Kenwood KMM770
Røremaskine
"Testvinder" - Tænk.dk
✓ 4.6 ud af 5 (645 brugere)
kr 2.216
Se forhandlere »
loading icon

Bedste køkkenmaskine tilbud lige nu...

Der er i øjeblikket ingen tilbud i denne kategori


Score 98% 96% 96% 94% 94%
Kenwood Major KMM020 Ankarsrum Assistent AKM 6290 Bjørn Teddy KitchenAid Artisan Kenwood KMM770
4,8
106 anmeldelser
5-5
28 anmeldelser
4,9
15 anmeldelser
4,6
8206 anmeldelser
4,6
645 anmeldelser
Pris 5.299 kr 4.990 kr 6.191 kr 4.499 kr 2.216 kr
Testresultater "Testvinder" - ETM TestMagazin
"Testvinder" - Tænk.dk
"Testvinder" - ETM Testmagazin
"Testvinder" - Tænk.dk
Effekt 1500 watt 800 watt 500 watt 300 watt 1200 watt
Antal udtag 4 Ukendt Ukendt Ukendt 3
Skålkapacitet 6,7 liter 7 liter 5 liter 4,8 liter 6,7 liter
Vægt 9,7 kg 8,6 kg 5,3 kg 10,7 kg 10,2 kg

Valg af køkkenmaskine

Hvilken køkkenmaskine er bedst?

På Rangering.dk har vi vurderet Kenwood Major KMM020 til at være den bedste køkkenmaskine på det danske marked. Den næstbedste køkkenmaskine, er vi kommet frem til er modellen Bjørn Teddy, mens den tredjebedste er Bjørn Teddy.
Hos Rangering.dk er vi kommet frem til denne vurdering på baggrund af de brugeranmeldelser som de enkelte køkkenmaskiner bliver tildelt af brugerne. Vores bedømmelse er således et udtryk for, hvilke køkkenmaskiner der har den største tilfredshed blandt brugerne.

Hvilke køkkenmaskiner er bedst i test?

Der foretages jævnligt test af køkkenmaskiner, hvor nye modeller bliver kåret som "bedst i test". Her på Rangering.dk indgåe testresultater i vores vurdering af, hvilke modeller der er de bedste.

Følgende køkkenmaskiner er kåret som bedst i test:

  1. Kenwood Major KMM020
  2. Bjørn Teddy
  3. KitchenAid Artisan
  4. Kenwood KMM770
  5. Ankarsrum Assistent AKM6220MW

Valg af køkkenmaskine

Når du skal ud at købe en køkkenmaskine, skal du sørge for at anskaffe dig en, som passer både til dit køkken og til det formål, du tænker at anvende den til. Der er mange forskellige slags modeller på markedet, som alle hver for sig har noget at byde på. Men du skal være opmærksom på, at priserne på køkkenmaskiner svinger en del, og du bør kigge dig godt for.

 

I det følgende vil vi se nærmere på de specifikationer, du skal rette din opmærksomhed mod, når du gerne vil købe en ny køkkenmaskine. På den måde kan du blive klogere på, hvad der er vigtigt, og hvad der er knap så vigtigt. Husk under alle omstændigheder, at du skal anskaffe dig en køkkenmaskine, som er udstyret med en ordentlig motor. Det er nemlig hårdt arbejde at ælte en dej eller lave fars til frikadeller.

Skal du bruge køkkenmaskinen til både bagning og madlavning?
Hvis du nu har besluttet dig for at købe en køkkenmaskine, er der en enkelt ting, du allerførst skal tænke over. Hvad er det præcist, du vil anvende den til? Hvis du kun vil bruge den til bagning og altså æltning af dej og så videre, skal du sørge for at købe en køkkenmaskine, som egner sig til det. Sådan en vil typisk have en stor skål, da dej fylder en del – og du vil muligvis også være så heldig, at der følger nogle ekstradele med, som egner sig til bagning. Det kan for eksempel være et piskeris eller andet velegnet tilbehør.

Hvilke indstillingsmuligheder er der?
Du skal også gøre dig selv den tjeneste at holde et vågent øje med, hvilke indstillingsmuligheder køkkenmaskinen har. For eksempel er det vigtigt, at du anskaffer dig en køkkenmaskine, som giver dig mulighed for at veksle mellem flere forskellige hastigheder. Og her kan du enten købe en køkkenmaskine, hvor denne vekslen mellem hastigheder foregår i trin – eller hvor det foregår trinløst. Med den trinløse model får du den allerbedste mulighed for langsomt og sikkert at have fuld kontrol over det arbejde, du skal lave.

Turbo-/pulse-knap
Udover muligheden for at justere på køkkenmaskinens hastighed kan du også på nogle modeller finde en turbo-/pulse-knap, hvor du med et enkelt tryk kortvarigt kan øge hastigheden og kraften på for eksempel piskeriset. Det er en superfin funktion, som er meget anvendelig specielt ved tilberedningen af dej eller andre luftige ingredienser, når du har behov for hurtigt at tilføre kraft uden at justere på hastighedsindstillingerne.

Hvor stor skal køkkenmaskinen være?
Du kan få køkkenmaskiner i mange forskellige størrelser, og du skal her tage hensyn til to forhold. For det første skal du afgøre, hvor stor selve maskineriet skal være. Er der pladshensyn, du må tage i forhold til den plads, du har til rådighed i køkkenet, eller ønsker du måske, at køkkenmaskinen skal kunne gemmes væk i et skab?

 

Derudover skal du tænke på, hvor stor selve skålen til tilberedningen af dejen eller maden skal være. Her er det i høj grad et spørgsmål om at have en idé om, hvor meget du har tænkt dig at lave ad gangen. Det er faktisk ret vigtigt, at du træffer den rigtige beslutning i dette tilfælde, da du kan rende ind i praktiske problemer med køkkenmaskinen, hvis den enten er for lille eller for stor.

Husk at kaste et blik på køkkenmaskinens motor
En vital del af en køkkenmaskine er dens motor. Motoren er helt naturligt omdrejningspunktet for køkkenmaskinens formåen, og du bør være meget omhyggelig, når du undersøger, hvor effektiv den er. Det er faktisk svært at finde ud af præcis, hvor kraftig en motor de enkelte køkkenmaskiner er udstyret med, da det via specifikationerne kun oplyses, hvor mange watt motoren forbruger. Men watt-målet siger kun noget helt præcist om køkkenmaskinens strømforbrug, hvorfor en køkkenmaskine med 1100 watt sagtens kan have en motor, som yder bedre, end den der er angivet til at have en motor på 1400 watt.

 

På den anden side er motorens strømforbrug også et udtryk for, hvor kraftig den er. Men du kan altså ikke regne med, at det står fuldstændig i forhold til dens ydeevne. For at finde ud af hvor god motoren er, må du spørge ekspedienten til råds og på samme tid skrive dig bag øret, at pris og kvalitet under normale omstændigheder plejer at følges ad.

Rengøring og vedligeholdelse
Du bør også sørge for at købe en køkkenmaskine, der er let at gøre ren. Det betyder, at du skal kigge efter en køkkenmaskine, hvor skål og dele som piskeris og lignende tåler almindelig opvask i hånden eller en tur i opvaskemaskinen. Kig også efter, om det er let at afmontere de forskellige dele, og om du let kan komme til at gøre rent lige dér, hvor de sidder. Husk altid at følge den brugsanvisning, som følger med produktet, hvis der er angivet en metode, du skal bruge med hensyn til rengøring.