Bedste symaskiner i Oktober 2017

Find de symaskiner der får de bedste anmeldelser.

94
#1
Toyota SPJ17XL
Symaskine
✓ 4.9 ud af 5 (20 brugere)
DKK 1.699
Se forhandlere »
90
#2
Husqvarna Viking H-class E20
Symaskine
✓ 4.5 ud af 5 (53 brugere)
DKK 1.799
Se forhandlere »
88
#3
Singer Promise 1408
Symaskine
✓ 4.4 ud af 5 (66 brugere)
DKK 899
Se forhandlere »
88
#4
Toyota JCB15
Symaskine
✓ 4.5 ud af 5 (33 brugere)
DKK 999
Se forhandlere »
88
#5
Toyota OEKAKI 50B
Symaskine
✓ 4.7 ud af 5 (12 brugere)
DKK 2.999
Se forhandlere »
86
#6
Singer Simple 3223
Symaskine
✓ 4.3 ud af 5 (188 brugere)
DKK 999
Se forhandlere »
84
#7
Singer Start 1306
Symaskine
✓ 4.2 ud af 5 (657 brugere)
DKK 799
Se forhandlere »
84
#8
Singer Tradition 2250
Symaskine
✓ 4.2 ud af 5 (520 brugere)
DKK 899
Se forhandlere »
84
#9
Singer Fashion Mate 3333
Symaskine
✓ 4.2 ud af 5 (47 brugere)
DKK 1.295
Se forhandlere »
84
#10
Singer Confidence 7463
Symaskine
✓ 4.2 ud af 5 (45 brugere)
DKK 2.799
Se forhandlere »
loading icon

Hvilken symaskine er bedst?

Der er mange forskellige symaskiner på det danske marked. Hos Rangering.dk har vi rangeret en række af symaskinerne på baggrund af, hvilke anmeldelser brugerne giver de enkelte modeller. Dermed er vores rangering et udtryk for, hvilke symaskiner der har den største tilfredshed blandt brugerne.
Vi er kommet frem til Toyota SPJ17XL som det bedste valg af symaskine, mens Husqvarna Viking H-class E20 kommer lige efter på en andenplads.

Valg af symaskine

I en tid hvor alle vores ting er produceret på forhånd, og du kan købe billigt tøj i store tøjforretninger, er det måske underligt, at symaskinen har fået en revival. Men det hænger sammen med, at du med sådan en pludselig får mulighed for både at lave små reparationer af dine yndlingsjeans, sy knapper i skjorter, og når du har øvet dig tilstrækkeligt, kan du endda sy dit tøj fra bunden.

 

Læs med i det følgende, hvor vi vil se nærmere på, hvad du skal holde øje med, hvis du har fået blod på tanden og lyst til at prøve at sy med en symaskine, men ikke helt ved, hvor du skal starte. Nød lærer nøgen kvinde at sy - men du skal stadig have en maskine at gøre det på.

Mekanisk eller elektronisk symaskine
Allerførst skal du overveje, om du vil købe en elektronisk eller en mekanisk symaskine. De minder meget om hinanden, hvad angår design og udtryk, men der er også forskelle, som specielt er vigtige, hvis vi skal se på symaskinens brugervenlighed.

Mekanisk symaskine

Inden for segmentet af mekaniske symaskiner er der flere forskellige modeller. De billigste er normalt kun udstyret med to knapper, hvor du kan vælge, hvilket søm du vil bruge, og hvilken længde det skal være. Det giver næsten sig selv, at mulighederne for individuel tilpasning i dette tilfælde ikke er særligt store.

 

På de lidt dyre mekaniske symaskiner får du dog en smule mere valgfrihed. Her er der normalt tre parametre, du kan skrue på. Du kan igen vælge, hvilket søm du vil sy med - men ovenikøbet gives du også her en mulighed for at vælge både bredde og længde på sømmet. Det åbner op for flere anvendelsesmuligheder, selvom vi ikke er helt i land endnu.

 

Generelt kan man sige, at den mekaniske symaskine har et begrænset anvendelsespotentiale, og med de muligheder, der er i dag, bør du kun købe sådan en, hvis dit behov er meget begrænset.

Elektronisk symaskine

Hvis vi nu i stedet retter blikket mod de elektroniske symaskiner, vil du her opdage, at anvendelsesmulighederne er noget større. Hvor den mekaniske symaskine bliver betjent manuelt, og du selv skal dreje på knapper og hjul for at indstille den, er den elektroniske symaskine normalt udstyret med et display, hvor du kan indtaste de mål, som du vil bruge. Indtast for eksempel bare nummeret på den slags søm, du vil bruge, så klarer den elektroniske symaskine selv indstillingen af resten. Det er smart og meget brugervenligt.

 

Den elektroniske symaskine har også en længere levetid, da den indeholder færre mekaniske dele, som kan gå i stykker. Det betyder også, at disse modeller sædvanligvis er dyrere end de mekaniske - men i det lange løb er en elektronisk symaskine et godt køb.

Køb en symaskine med LED-lys
Det er selvfølgelig vigtigt, at du kan se, hvad du laver - og derfor anbefaler vi også, at du køber en symaskine, som er udstyret med et godt lys. Du skal nemlig regne med, at du ofte er i gang med et arbejde, hvor det er vigtigt, at du arbejder meget nøjagtigt, og så nytter det ikke noget, hvis du har problemer med at se, hvad du laver.

Køb en symaskine med disse funktioner
For at få det meste ud af din nye symaskine bør du købe en model med nogle helt grundlæggende funktioner. Disse har både betydning for kvaliteten af det arbejde, du kan lave og for din oplevelse af symaskinens brugervenlighed.

Automatisk nåletråder

Måske husker du håndarbejde fra skolen, hvor det kunne tage det meste af timen at få trådet nålen. Med en automatisk nåletråder er du ude over det problem, da du her får et stykke mekanik, som klarer den del af arbejdet for dig.

Fodpedal af god kvalitet

Du bruger fodpedalen til at styre hastigheden af syningen med, og her er det vigtigt, at du køber en symaskine, som har en fodpedal, du har god føling med. På de elektroniske symaskiner er der endda mulighed for, at du kan indstille pedalen til kun at arbejde med en bestemt kraft, selvom du trykker den helt i bund. Også denne funktion har stor betydning for symaskinens brugervenlighed.

Lavt støjniveau

Hvis du bruger symaskinen meget og eventuelt arbejder med den i et rum, hvor der er andre mennesker, bør du også se på en model, der udmærker sig ved at være støjsvag. Hvis symaskinen er meget larmende, kan den meget hurtigt blive en kilde til frustration, hvilket ikke er meningen.

Husk at købe en symaskine til dit behov
Inden købet skal du huske at tænke på, hvad du forventer at bruge symaskinen til. Nogle modeller klarer både jeans og bomuld. Andre egner sig bedre til finere stof. Overvej præcist, hvad dit behov er, og anskaf dig en symaskine, der svarer til det.