Bedste hækkeklippere (Februar 2018)

Find de hækkeklippere der klarer sig bedst i test og får de bedste anmeldelser.

90
#1
Bosch AHS 54-20 LI 36V
Akku hækkeklipper
✓ 4.5 ud af 5 (278 brugere)
kr 989
Se forhandlere »
01
#2
Gardena EasyCut 42
Akku hækkeklipper
✓ 0.0 ud af 5 (0 brugere)
God pris
1407 kr 1.017
Se forhandlere »
00
#3
Black & Decker GTC3655L20
Elhækkeklipper
✓ 0.0 ud af 5 (0 brugere)
kr 1.736
Se forhandlere »
00
#4
Worx WG255 20v
Akku hækkeklipper
✓ 0.0 ud af 5 (0 brugere)
kr 899
Se forhandlere »
00
#5
Black & Decker GT4550-QS
Elhækkeklipper
✓ 0.0 ud af 5 (0 brugere)
kr 547
Se forhandlere »
00
#6
McCulloch ErgoLite 6028
Benzin hækkeklipper
✓ 0.0 ud af 5 (0 brugere)
kr 1.699
Se forhandlere »
00
#7
Worx WG268 40v
Akku hækkeklipper
✓ 0.0 ud af 5 (0 brugere)
kr 899
Se forhandlere »
00
#8
McCulloch Super Lite 4528
Benzin hækkeklipper
✓ 0.0 ud af 5 (0 brugere)
kr 1.465
Se forhandlere »
00
#9
Bosch AHS 480-24 T
Elhækkeklipper
✓ 0.0 ud af 5 (0 brugere)
kr 799
Se forhandlere »
00
#10
AL-KO HT 18V Li
Akku hækkeklipper
✓ 0.0 ud af 5 (0 brugere)
kr 819
loading icon

Score 90% 1% 0% 0% 0%
Bosch AHS 54-20 LI 36V Gardena EasyCut 42 Black & Decker GTC3655L20 Worx WG255 20v Black & Decker GT4550-QS
(4.5)
278 anmeldelser
(0)
0 anmeldelser
(0)
0 anmeldelser
(0)
0 anmeldelser
(0)
0 anmeldelser
Pris 989 kr 1.017 kr 1.736 kr 899 kr 547 kr
Testresultater
Type Akku-hækkeklipper Akku-hækkeklipper El-hækkeklipper Akku-hækkeklipper El-hækkeklipper
Sværdlængde 54 cm 42 cm 60 cm 52 cm 50 cm
Vægt 3,5 kg 2,6 kg 2,9 kg Ukendt 2,4 kg
Driftstid 50 min 60 min Ukendt Ukendt Ukendt
Effekt Ukendt Ukendt 550 watt Ukendt 450 watt

Hvilken hækkeklipper er bedst?

På Rangering.dk tager vi udgangspunkt i brugeranmeldelser og testresultater når vi rangerer produkter i forhold til hinanden. Dette gør sig også gældende for hækkeklippere.
Blandt hækkeklipperne på det danske marked, er vi kommet frem til Bosch AHS 54-20 LI 36V som den bedste model. På en andenplads kommer modellen Gardena EasyCut 42, mens Black & Decker GTC3655L20 placerer sig på en tredjeplads.
Grundet at anmeldelser vægter meget i vores rangering, betyder det altså, at det er disse tre modeller, der har den største tilfredshed blandt brugerne. Alt afhængig af, hvordan dine behov er, er det dog ikke nødvendigvis en af disse modeller, der passer bedst til dig.

 
Overordnet kan man skelne mellem tre typer af hækkeklippere:

  • Benzin-hækkeklipper
  • El-hækkeklipper
  • Akku-hækkeklipper (batteridreven)

Hvilken benzin-hækkeklipper er bedst?

Hos Rangering.dk har vi vurderet McCulloch ErgoLite 6028 som værende den bedste benzinhækkeklipper.

Hvilken el-hækkeklipper er bedst?

Blandt elhækkeklippere er vi kommet frem til at Black & Decker GT4550-QS som værende det bedste valg.

Hvilken akku-hækkeklipper er bedst?

Blandt de batteri-drevene hækkeklippere har vi vurderet Bosch AHS 54-20 LI 36V som det bedste valg.

 

Valg af hækkeklipper

De mennesker, som bor i hus, ved, at de er nødt til at klippe hæk engang imellem. Og de er også godt klar over, at det er nødvendigt at anskaffe sig en ordentlig hækkeklipper, sådan at arbejdet kan blive gjort på bedste vis.

 

Hvis du skal købe en hækkeklipper, vil du hurtigt opdage, at der er mange forskellige modeller, du kan vælge blandt. Og det kan være svært at afgøre, hvilken der passer bedst til netop dit behov. Læs med her og se, om du ikke kan blive klogere på, hvilke specifikationer og anden information du skal være opmærksom på, når du skal finde din næste hækkeklipper.

Skal hækkeklipperen køre på benzin, el eller opladeligt batteri?
Du kan starte med at spørge dig selv om, hvilket drivmiddel du ønsker, at din hækkeklipper skal bruge. Måske har du god erfaring med et af dem, eller også er du blot interesseret i at vide, hvad forskellen er. Det viser sig nemlig, at valget af drivmiddel også har noget at gøre med det behov, du har med hensyn til klipning af din hæk.

Hækkeklipper med benzin
Hvis du køber en hækkeklipper med benzin, er du sikker på at få en kraftfuld maskine, som er i stand til at klare de opgaver, der stilles. Du er ikke afhængig af en ledning og strømudtag, og du skal heller ikke vente på, at hækkeklipperen skal oplades. På den anden side er der også tale om en hækkeklipper, der kan være ret støjende - og hvis den går i stykker, er den sædvanligvis ret dyr at reparere.

Hækkeklipper med el
En hækkeklipper med el er en mulighed, hvis du er mere tryg ved sådan en. Her får du en noget anderledes model, der ikke har samme styrke som den benzindrevne. Men den er typisk meget let, og det kan være en fordel, hvis du skal klippe hæk i lang tid eller eventuelt klippe en høj hæk, hvor du skal strække armene. Men husk nu endelig på, at du skal sørge for, at der hele tiden er mulighed for at finde et strømudtag.

Hækkeklipper med opladeligt batteri
En hækkeklipper med et genopladeligt batteri er absolut også en mulighed. Du får faktisk en del fordele, hvor det blandt de vigtigste er værd at nævne, at hækkeklipperen er både støjsvag og meget nem at håndtere på grund af den lave vægt. På den måde får du et brugervenligt produkt, som du let kan have med rundt i haven. På den anden side skal du huske på, at du er afhængig af at lade hækkeklipperen op - og du kan desværre ikke altid regne med, at hækkeklipperen kan holde til at klippe hele hækken på én gang.

Vægt og maksimal grenstørrelse
Der er stor forskel på, hvor meget de forskellige modeller vejer. Du finder de tungeste blandt de benzindrevne, mens de lettere modeller findes i de to andre kategorier. Vær opmærksom på, at det absolut kræver nogle muskler at håndtere de store benzindrevne modeller, mens den elektriske og den batteridrevne model i højere grad er til at håndtere for de fleste mennesker.

I specifikationerne for hækkeklipperne er der i øvrigt altid gjort opmærksom på den grenstørrelse i mm, som hækkeklipperen kan håndtere. Om ikke andet giver det en god indikation på hækkeklipperens muskelkraft.

Er der mulighed for at skifte klingen?
Du bør også se på, om der mulighed for at skifte klingen på hækkeklipperen. Det er en god idé at rette din opmærksomhed mod modeller, hvor den mulighed foreligger, da du på den måde er sikker på at kunne forlænge hækkeklipperens levetid.

Hvilken hækkeklipper skal jeg da vælge?
Efter du har læst dette, er du muligvis blevet klogere på, hvilken hækkeklipper du skal vælge. Men du skal også huske at tænke på, hvor stor din hæk er. Hvis du blot har et enkelt lille stykke hæk, er der ingen grund til at købe et monster af en benzindrevet hækkeklipper, hvis du til færre penge kan nøjes med en hækkeklipper, der kører på batteri.

 

Du kan selvfølgelig også stå i en situation, hvor du har en meget stor have og hæk. Her er det meget mere vigtigt, at du anskaffer dig en hækkeklipper, som kan holde til hårdt og langvarigt arbejde og måske også er udstyret med et ekstra langt blad, så arbejdet kan skride hurtigere frem. Anskaffelsen af en hækkeklipper er altså en proces, hvor du skal tænke over det behov du har, og sammenholde det med de muligheder du har med hensyn til købet af præcis den hækkeklipper, der har de egenskaber, som du efterspørger.